Thursday, April 28, 2011

So Sweet Ketika Dilamun Cinta

Segala puji bagi Allah, Tuhan sekelian alam. Selawat serta salam buat junjungan mulia Nabi Muhammad S.A.W. keluarga serta para sahabat dan pengikut yang istiqamah menuruti baginda hingga ke hari kiamat.

AssalamualaikumApakah perasaan anda apabila cinta anda ditolak..?
Dan apa perasaan bila cinta anda berbalas?


Tambahan yang membalas cintamu adalah Yang Maka Kuasa...Allah RAbbul jalil


Disini dititipkan beberapa tanda anda dilamun cinta dengan yang Maha Pencipta.

  • Anda SUKA untuk bertemu dengan-Nya. Tak sabar untuk bertemu. Tak berjumpa sesaat seolah-olah anda jadi tak menentu. Persiapan dibuat setiapa kali sebelum bertemu-Nya.

  • Mendahulukan-Nya lebih dari yang lain. DIA mengatasi yang lain. Segala kehendakNya anda utamakan dan yang dilarangNya anda cepat-cepat menjauhkan diri.

  • Gembira bila bersama-Nya. Ingin sentiasa bersama walaupun di mana anda berada. Susun kata indah hendak bertemu. Ayat-ayat cinta kau luahkan pada-Nya sebagai pujian ke atasnya.

  • Tidak sedih kehilangan segalanya kerana cintamu terhadap-Nya melebihi segalanya. Biarlah semuanya hilang dan tiada asalkan anda tak kehilangan ISLAM.

  • Merasa nikmat melakukan ketaatan terhadap perintah-Nya. Membela agamanya sudah cukup membuatkan anda merasa nikmat di dunia.

  • TEGAS terhadap mereka yang menghina Islam. Apatah lagi yang melanggar apa yang disuruh-Nya.


Itulah sedikit tanda-tanda anda dilamun cinta bersama-Nya. Adakah cinta anda berbalas? Atau anda dalam dilema cinta si dia atau yang Maha Pencipta?Moga kita mendapat cinta dari-Nya. Terkadang dalam hidup ini kita perlu korbankan nikmat yang sedikit untuk mendapat yang lebih besar. Waallahu'alam~Dan ingin kongsikan 3 perkara yang kita boleh dapat pahala dengan senang-senang je dengan menggunakan pancaindera yang telah Allah kurniakan kepada kita ini..


  1. Tengok Kaabah
   2. Tengok al-Quran  

   3. Tengok picture ibu bapa kita.

 

sumber:iluvislam.com 

p/s: Mari kita top up amalan kita banyak-banyak selagi kita masih diberi peluang ini sebelum terlambat..insyaAllah. "Jangan sekali-kali menangguhkan pelajaran, nanti kita akan menangguhkan perubahan dan akhirnya menangguhkan datangnya kebaikan. Belajarlah di universiti kehidupan semasa masih ada masa lagi, supaya kita tidak diburu penyesalan apabila tempoh pengajian tamat (MATI)"..2 comments:

Itu Aku said... BALAS

salam
Cinta kepada NYA..lebih nyata
amin...
semoga hati tetap utuh untukNYa...

CemPaKa SiReH said... BALAS

True..cinta Allah kekal abadi..
Semoga hati kita sentiasa ditetapkan dgn keimanan kpdNya..amin