Thursday, January 6, 2011

Kajangiian Tuna

Hoyeih hoyeih...


Jadual bertukar lagi...


banyaknye lompong-lompong...fuhhh.


tapi..ade jugak kelas mlm..hbs kul 10 mlm pulk tu..ala nak tengok cite Hani!!..hukhukhuk.





Dek jadual yg latest nih..dapat cuti 4 hari..


Khamis Jumaat Sabtu dan Ahad!!!

Dapat cuti?? Dok eh..buat cuti sendiri-sendiri..huhu

Yelah..memandangkan kelas akademik projek start nx week..so ape lagi....faham-faham sendirila

Start enjin keta...brum brum brum...pecut balik rumah ok..lalalala








Menunaikan janji dengan si bongsu...



"kakak..adik nak makan pizza yg kakak buatla..yg kakak pernah bt dulu tuu"



permintaan sejak seminggu sebelum masuk tahun baru lg..



Hari ni baru dapat ditunaikan........







220 gm tepung roti...1 sudu kecil yis...1 sudu susu tepung...1 sudu gula...120 ml air..secubit garam. Adun sebati...rehatkan adunan selama 60 minit dgn ditutup bersama kain basah.




Canai doh ikut selera masing-masing..kalo nak nipis canaila nipis-nipis..
kalo nk tebal, canaila tebal-tebal ok. Lepas tu cucuk dgn garpu, 
bakar selama 15-20 minit dgn suhu 200 darjah celcius.




  

Toppingnye pun ikut suka-suki je..just taruk kajangiian tuna (sardin+mayonis+carrot), nenas, sosej. Tapi sebelum letak tu..saya letak dulu cili sos dan tomato sos. Kalo sape-sape nk letak tomato pes ke..pon boleh je..ikut selera masing-masing.







Tak sah kan kalo buat pizza tak letak cheese...letak banyak-banyak okeh. 
Lepas tu bakar lagi selama 10-15 minit dgn suhu 180 darjah celcius.

            



Homemade Kajangiian Tuna Pizza


enak di makan begitu saja...
enak dimakan hot-hot
enak dimakan cicah sos cili
enak dimakan bersama family
enak dimakan sambil tengok tv
enak dimakan sampai licin...

Alhamdulilah



p/s : lepas ni kite masak ala-ala timur pulak ye..; )






0 comments: