Friday, February 4, 2011

Jom kita Karoeke!!


Assalamualaikum..



Ok ni entri tak nak sedih-sedih dah...



ni entri hepi daripada biase!!


Now i'm at kampung tercinta!!


setelah bertungkus lumus mendapatkan line broadband..akhirnye dpt jgk update blog..hooreyy


al-maklumlah..kate duk kt kampung kn..susah tul nk dpt line..huhu


Suke-suke..suka suki suko sampai tak boleh bayangkan 


Alhamdulilah..syukur diberi nikmat dan dipjgkn umur dpt menikmati rasa hepi mcm ni lagi..


dikelilingi my love..si bucuk aisha..si comel yaya..tok mek..tok ayah..mak-mak n bapak-bapak sedara..sepupu-sepupu..owh indahnya rase..


pagi-pagi kat kampung nih..air nye sejuk bukan kepalang..nak tak nak terpaksa mandi jgk dgn air sejuk tu



dulu..rumah tok mek ada jugak perigi kat dapur tu..lagi sgt-sgt sejuk airnye..sampai ke tulang la rasenye kesejukan tu..


tapi..bile anak dh besar..dah keje..cucu-cucu tok mek pun makin lama makin bertambah..so perigi tu pun dah tak de dah..rumah tok mek dah diubah suai..dah dibesarkan cikit..so tak dpt la nk merasa air perigi lagi..huhu


kami adik-beradik setiap kali balik kampung mesti balik duk rumah tok mek walo ade rumah sendiri kat kampung...kate balik kampung kn..mestilah balik rumah tok mek..buat ape balik rumah sendiri..mcm tak merasa balik kampung la kalo balik rumah sendiri huhu

kami adik beradik pasti bagi seribu satu alasan kat our parents nape tak nak balik rumah sendiri..nak jugak nak duk rumah tok mek..kami tak kisah pon berebut-rebut tempat nak tido kt mane..tak kesah pon walo tido hanye berlapik kan tilam toto je..tak kesah pon kena mandi dgn air sejuk pagi-pagi..ASAL kn dapat duk rumah tok mek!!


sape-sape tengah on diet ke..tengah jaga makan ke..jangan harap la nak diet-diet nih kalo duk kt kampung..say bye-bye la kat diet tuh..pagi makan nasi..tengah hari makan nasi..petang makan lagi..malam pun makan lagi..macam mane nak diet..time ni la anak cucu mintak masak itu..masak ini..yg tgh mengidam tak usah nk oyak la..lagi-lagi BUDU wajib okeh kat atas meja makan tu..sentiasa kena ade..dah dpt agak kampung saya kt mane kn?? ;D


Jom kita karoeke!!


si bucuk aisha yg sgt-sgt suke cite korea "He is Beautifull"...smp siap hafal lagi lagu-lagu dlm drama tu..


Aisha aisha....pagi-pagi dah memekak buat kelas karaoke kt rumah tok mek..




jom layannnnnn~~



video

Sambil-sambil bt keje sekolah, sambil-smbil kte nyanyi ye kwn-kwn (lantaklah sumbang pon asal hepi ok) ;D


video

si bucuk ni semua brg-brg die wrna pink..beg sekolah pink..selipar pink..baju-baju semua warna pink except sweater yg dia tgh pakai tu..cubela teka umur saya ni brape uncle-unty semua ;)


peace no war ;)


Aleya Faresha a.k.a yaya dh nak masuk 4 bulan dgn berat nak dekat 7 kg..fuhhh


ble tgk kekasih-kekasih hati saya nih..yg tengah sedih..yg tengah kusut..yg tengah serabut..semua hilang u..;D

huhu..esok dah kena balik kajang dah..cepatnye mase berlalu kan..

bila berada di kampung...semua keje-keje sekolah tak dpt nk buat...banyak tul aktiviti..huhuhu




p/s: kita hanya akan menghargainya..apabila kita kehilangannya..~~







3 comments:

PutRi_nAdiA said... BALAS

eheh,, sme la,, klaw at kpg,na buad ppe pon da mlas da,, _SB_

CemPaKa SiReH said... BALAS

hehe..tau tak pe :)

fauziah seman said... BALAS

:-)